"Mustana, maidolla, kylmänä, kuumana"

Erityisen viehättävästi yhdistetty kuppi ja lautanen - eri paria tietenkin!

Kahvinjuonti iltapäivällä saattoi leimata ihmisen kevytmieliseksi vajaa sata vuotta sitten. Jos soveltaisin tätä ajatusta omaan kahvinjuontiini, olisi kevytmielinen harva se päivä. Varsinkin näin kesävapaalla lounaan jälkeinen cappucino tai latte kruunaa koko iltapäivän.

Kuulun niihin ihmisiin, jotka ajattelevat kahvia ensimmäisen viiden minuutin aikana aamuherätyksestä. Kahvi kuuluu niin hitaisiin viikonloppuaamuihin kuin kiireisiin arkilähtöihinkin. Kun kello herättää ennen kuutta maanantaisin, on pakko saada yksi kunnon mukillinen tätä jumalten juomaa.


Kahvi mukaan ja ihastunut silmäys seinätapettiin!

Kahvista on monia sanontoja, joista yksi tunnetuimpia on kylmä kahvi kaunistaa. Kahvista on tehty lauluja, tauluja ja elokuvia. Googlettamalla löytyy lukuisia juttuja tästä tummasta kullasta. On kirjoitettu terveysvaikutuksista, hyödyistä ja haitoista. Joku on joskus sanonut, että jos kahvi keksittäisiin nykyään, se kiellettäisiin, koska sen sisältämä kofeiini aiheuttaa niin suurta riippuvuutta.  
  

Juon kahvini miten sattuu.
Mustana maidolla
kylmänä kuumana.
(Scandinavian Music Group) 
Minun Afrikkani -elokuvassa Karen Blixen (Meryl Streep) sanoo tuttavalleen, joka tulee tehvehtimään häntä tulipalon jälkeen farmille, että meillä ei ole nyt kahvia, mutta juodaan teetä. Tunneli-sarjassa isä pyytää poikaansa aikuistumaan, ja tämä toteaa aikuistuneensa jo, vaikkei isä ole huomannutkaan sitä - ja nappaa take away -kahvin käteensä ja häipyy paikalta.


Erinomainen kahvi lounaan jälkeen.


Jos elämä on liian lyhyt huonon punaviinin juomiseen, samaa voi soveltaa kahviin. Joskus aikaisemmin tuli juotua mitä tahansa moskaa, mikä kahvilta näytti. Nykyään olen varsinainen nirso. Kotikahvin laatua on parantanut tummat paahdot ja kauramaito, joka tekee pressokahvista ihanan pehmeää. 

On edelleen joitakin aamuja, jolloin en juo kahvia heti. Kun lähden aamulenkille tai olen juhlinut edellisenä iltana. Aamulenkin jälkeen kahvi on hyvin pian to do -listalla. Juhlien jälkeen ensimmäinen kahvikupillinen kertoo yleensä siitä, mihin aikaan päivästä elämä voittaa.


Kuppi lattea Vaasankadulla.

Kahvi on siis kiistelty, rakastettu, pidetty ja vihattu. Jotkut eivät voi sietää sitä ja joillakin ei ole käytössä mitään rajaa. Kahvilla käymiseen ja etenkin iltapäiväkahveihin on liitetty myös muunkinlaista toimintaa. Niin tai näin, kahvi ei tunnu jättävän ketään kylmäksi.

Kalliossa ja lähihuudeilla on monia erinomaisia kahviloita sekä lounaspaikkoja, joista saa erinomaista kahvia. Tsekkaa, löydätkö oheisista kuvista jotain sinulle tuttuja paikkoja. Yksi kuvista on Virosta, erotat ehkä senkin.PS Juhannussunnuntaina Kalliosta saa helpommin tatuoinnin kuin erikoiskahvia!Romantiikkaa!

Vaikka kuvasta puuttuu kahvi, tästä paikasta saa erinomaisia erikoiskahveja.
Kommentit