Vihollisesta tulikin paras kaveri

Valkoinen, litteä ja kaunis!


Olen vuosikausia kuulunut siihen ihmisryhmään, joka arvioi oman painonsa vaatteiden perusteella. Kun farkut alkaa puristaa perseestä, pitää vähentää syömistä. Joskus mittarina on toiminut jokin lempimekko. Niin kauan kuin siihen mahtuu, kaikki on hyvin. Mekkoa onkin sitten kiskottu päälle monin tavoin, alhaalta ja ylhäältä, hengitystä on pidätelty, että saa vetskarin kiinni.

Helpompiakin tapoja on, kuten vaikka opetella käymään vaa'alla. Kun yläkoulun jälkeen selvisin anoreksiasta ja kaiken maailman ikävistä punnituksista, vaaka ei ole kuulunut sisustukseeni. Olen kaikin keinoin vältellyt tuota ikävää laitetta, kiertänyt kaukaa, näyttänyt keskisormea ja vienyt vaa'alta lähestulkoon oikeuden olemassaoloon.

Näinhän voi hyvin antaa päiviensä vieriä, ei ihminen tarvitse vaakaa elääkseen. Kun housut puristaa liikaa, saa hyvän tekosyyn shoppailulle - vaikka minulla olikin pitkään sellainen periaate, että uusia housuja ei osteta, jos vanhat puristi. Piti joko laihduttaa, tai käyttää muita farkkuja.

Hassua, mutta viime vuosina minua on alkanut jopa hieman häiritä se, että olen yli 40-vuotias nainen, enkä "uskalla" käydä vaa'alla. Keräsin rohkeutta muutaman kuukauden, ja sitten jossakin uimahallin pukkarissa, nopean päähänpiston seurauksena uskaltauduin vaa'alle. Huh, mikä suoritus! Melkein askartelin itselleni tästä rohkeudenpuuskastani mitalin! Tuolloin vaaka näytti sellaisia lukemaa, jota itse uumoilinkin. Ei liikaa, mutta ei liian vähänkään.Finelin nettisivuilla on hyvä elintarvikehaku, josta näkee mm. eri ruokien ja juomien kalorit.


Joululomalla vesijuoksun jälkeen vaaka näytti mielestäni turhan paljon. Viinit ja suklaat olivat tehneet tehtävänsä, samoin kaikki salakavalankaloriset laatikot. Painoa oli mielestäni pari kiloa liikaa. Mutta vain pari kiloa. Kumppanillani mittari näytti vähän isompaa ekstrakilomäärää.

Tuon punnituksen jälkeen meidän talouteen ostettiin vaaka. Eikä mikä tahansa vaaka, vaan Polarin kaunis litteä laite, jonka voi synkata Polar Flow'n kanssa. Tästä alkoi minunkin elämässäni melkoinen vaakahurmos! Olen ottanut tavakseni käydä joka aamu vaa'alla. Tällöin pysyn tasan tarkkaan kartalla siitä, missä mennään.

Ei tarvitse enää änkäytyä pieniin mekkoihin tai kireisiin housuihin. Ja jos lukema puntarissa on jotain muuta, kuin sen mielestäni pitäisi olla, pystyn tekemään korjausliikkeen nopeasti. Ei tarvitse kerätä viittä ylimääräistä kiloa ennen kuin havahtuu siihen, että jotain pitäisi tehdä. Kolme kiloa on huomattavasti helpompi karistaa kuin viisi - puhumattakaan kymmenestä kilosta.

Polar Flow'ssa on Balance-niminen toiminto, jonne voi asettaa painonpudotustavoitteen. Siinä voi määritellä, missä ajassa kiloja halua karistaa ja kuinka paljon. Tietty kohtuullinen minimiaika on kuitenkin hyvä miettiä, ettei elämä mene pelkäksi dieettaamiseksi. Myös oman päivittäisen aktiivisuuden voi säätää niin, että 100 prosenttia tulee täyteen vasta, kun on kuluttanut tarpeeksi kaloreita. Toiminto näyttää myös malliannoksia erilaisista ruuista ja niiden kalorimääristä. Esimerkiksi täysmaitoon tehty maitokahvi saattaa sisältää lähemmäksi 200 kaloria.


Polar Flow'n Balance-toiminnossa voi asettaa itselleen painonpudotustavoitteen.


Tällainen laitteiden kanssa kikkailu sopii toisille ja toisille ei. Ihan varmasti jollekin toimii paremmin se, että kuuntele kehoaan ja tuntemuksiaan, joskus kiristää, joskus ei. Paino vaihtelee myös vuorokauden aikana riippuen siitä, paljonko on syönyt, juonut tai treenannut. Siksi viisainta onkin käydä aina samaan aikaan vuorokaudesta vaa'alla. (Aamupaino on tunnetusti matalin.)

Minä olen suorastaan ihastunut uuteen sisustuselementtiimme. Siitä on tullut kaveri, jonka kanssa vietän aamulla jokusen sekunnin. Tämä kaveri on luotettava. Se ei vakuuttele minulle, etten ole lihonut, vaikka olisinkin. Se näyttää numeroin, mikä on totuus.

Entisestä vihamiehestä on tullut ihan hyvä kaveri!Vinkkejä vaa'alle


- Käy vaa'alla aina samaan aikaan vuorokaudesta.
- Aamupaino on yleensä matalampi kuin ilta.
- Vaa'alle ei tarvitse pukeutua. Vaatteet painaa aina.
- Ota punnituksesta säännöllinen esim. viikottainen tapa.
- Hanki kunnon vaaka. 


Kommentit