101 juoksukilometriä

Onneksi sain sisarestani lenkkiseuraa viikon pitkälle lenkille.

Maratonharjoitteluni on täydessä vauhdissa, vaikka ihan täyttä varmuutta tavoitekisasta ei olekaan. Ikävä kyllä, korona on keskuudessamme edelleen, ja se vaikuttaa muun muassa kisojen järjestämiseen.

Harjoittelen siitä huolimatta. Vuoden alussa laitoin itselleni tavoitteeksi juosta taas enemmän määrää. Tämä tarkoittaa muun muassa sitä, että olen ohjelmoinut harjoitteluuni useamman noin 100 kilometrin viikon. Kovilla viikoilla juoksukilometrini ovat yleensä 80–100.

Pari sadan kilsan viikkoa on jo takana. Avaan tässä postauksessani, miten sain kilometrit kasaan kohtuullisen helposti viime viikolla.

Maanantai 15.2.

Harrastin juoksu-kävelyä työmatkallani aamulla. Tämä tarkoittaa sitä, että juoksen kaikki tasaiset pätkät ja kävelen ylämäet. En ehdi ennen töiden alkamista suihkuun, joten tarkoitus on pitää vauhti hölkkätasolla ja suurin hiki poissa. 

Helppoja kilometrejä kertyi aamulla jo lähes viisi. Iltapäivällä töiden jälkeen vaihdoin kunnon lenkkivaatteet päälle, juoksin asemalle ja junamatkan jälkeen vielä kotiin. Juoksukilsoja kertyi päivän aikana yhteensä 12.

Tiistai 16.2.

Tiistaisin menen töihin myöhempään, joten laitoin jo aamulla lenkkivaatteet päälle ja juoksin taas siirtymät junalle ja töihin. Ehdin suihkuunkin. Kilometrejä kertyi ennen duunin alkamista noin seitsemän. 

Iltapäivällä kävin tekemässä työpaikan kuntosalilla nopeusvoimatreenin ja juoksin taas kaikki siirtymät. Päivän saldo 14 km.

Lähes yksin salilla.

Juoksua tukeva salitreeni on tärkeä osa harjoitteluani. 

Keskiviikko 17.2.

Viikon ensimmäinen tehotreeni. Tein sen sisäradalla Esport Arenalla illalla töiden jälkeen. Kolme kilometriä verkkaa, jonka jälkeen juoksin 10 kilometriä vauhtikestävyysalueella. 

Ensimmäiset neljä VK-alueen kilsaa juoksin maltillisesti aerobisen kynnyksen tuntumassa, jonka jälkeen lisäsin hieman vauhtia. Viimeiset pari kilometriä menivät sykkeiden puolesta jo VK2-alueella. Päälle pari kilsaa verkkaa. Päivän saldo 15 km.

Tehotreenit olen tehnyt viime aikoina lähes poikkeuksetta sisäradalla Espoossa.

Teen yleensä nopeusvoimaan kuuluvat loikat ja hypyt tällä suoralla.

Torstai 18.2.

Aamun työmatkalla oli jälleen juoksu-kävelyä, ja mittariin tuli reilu viisi kilsaa hölkkää. Töiden jälkeen tein kuntosalilla maksimivoimatreenin. Juoksin myös osan työmatkasta iltapäivällä. Päivän kilsat 10,8.

Perjantai 19.2.

Kevyt peruskestävyysalueen lenkki Keskuspuistoon ja muutaman mutkan kautta kotiin. Kilometrejä 11,2.

Keskuspuisto on yksi suosikkijuoksupaikoistani.

Lauantai 20.2.

Vuorossa oli viikon toinen tehotreeni, jonka tein jälleen sisäradalla Esport Arenalla. Verkkojen jälkeen viisi kertaa 2000 metriä noin kympin vauhdilla. Päälle vielä pari kilsaa verkkaa ja päivän saldoksi 15 km. Tein lisäksi nopeusvoimatreenin vetojen päälle.

Sunnuntai 21.2.

Viikon viimeinen lenkki. 100 kilometrin tavoitteestani puuttui enää 22 kilometriä. Takapiru komensi juoksemaan silti 28, mutta minä laitoin vastaan. ”22 on ihan hyvä, talvijuoksu on raskasta”, yritin perustella. 

Sain onneksi sisarestani lenkkiseuraa, ja pitkä lenkki hujahtikin yllättävän nopeasti Keskuspuistossa. Sen verran ylitin päivätavoitettani, että juoksin 23 kilometriä täyteen.

100 tai oikeastaan 101 kilometriä kertyi tällä kertaa mielestäni kohtuullisen helposti. Viimeisen päivän pitkä lenkki ei tuntunut ihan niin raskaalta kuin pelkäsin. Kovan treeniviikon jälkeisenä maanantaina pidin lepopäivän.

Sunnuntain pitkiksellä otettiin muutama selfie...
...ja välillä geeliä!

Pimeä kuva latvoista.
Kommentit